Bij ons
kun je
terecht!

Onze
Werkwijze

Onze Werkwijze

Modus werkt op een methodische wijze aan positieve gezondheid, acceptatie en herstel. Dit doen we in een leuke en veilige omgeving, waar elk individu geaccepteerd wordt.

Pre Modus

Wat wil ik?

In de Pre Modus-fase bereiden we je voor op je traject binnen Modus. Dit begint met een kennismakingsperiode waarin we samen onderzoeken wat jij nodig hebt en welke doelen we kunnen stellen. Zo weten alle betrokkenen wat er verwacht mag worden en zijn we samen klaar om aan de slag te gaan.

Per Modus

Wat kan ik?

Nu word je onderdeel van Modus en kom je in je eigen ‘Modus-modus’. Samen stellen we een realistisch plan op, gebaseerd op jouw kracht en met een focus op positieve gezondheid. In deze fase werken we stap voor stap aan je doelen, op weg naar een menswaardig, betekenisvol en volwaardig bestaan.

Pro Modus

Wat heb ik nodig?

In deze fase begeleiden we je richting meer onafhankelijkheid, waarbij onze steun en begeleiding altijd 24/7 beschikbaar blijft. Met handvatten om stevig in je schoenen te staan en vol vertrouwen de volgende stap te zetten. Daarnaast blijven we continu samen kijken of we nog op het goede pad zitten en of er andere doelstellingen nodig zijn.

Bij Modus streven we ernaar om een plek te zijn waar ieder mens zich welkom en gewaardeerd voelt. Sta je aan het begin van je reis of ben je op zoek naar ondersteuning? Bij Modus ben je aan het juiste adres.

Langdurig Wonen WLZ

We bieden je een thuis, met persoonlijke aandacht en ruimte voor individuele invulling van het leven. We geven je blijvende ondersteuning, waarbij we uitgaan van de krachten en wensen van jou. Bij Modus is er plek en begrip voor veel verschillende mensen: bekijk (samen met een begeleider) wat er bij jou past.

Wat is Langdurig Wonen WLZ?

Langdurig wonen bij Modus is er voor mensen die door blijvende psychische, psychiatrische of verstandelijke beperkingen niet zelfstandig kunnen wonen. Dit geldt ook voor wie een verslaving, lichamelijke aandoening of een dak- en thuisloos verleden heeft. Wij bieden een thuis met begeleiding op maat, zodat je prettig kunt wonen en je dag zinvol kunt invullen.

Bij Modus werken we vanuit jouw krachten en wensen. Je krijgt blijvende ondersteuning om jouw leven zo betekenisvol mogelijk te maken. Samen zoeken we naar een invulling die bij jou past, met activiteiten, werk of leren.

Onze aanpak

Onze begeleiding is afgestemd op wat jij nodig hebt om prettig te wonen. We ondersteunen je in het behoud van stabiliteit en geven je ruimte om je dag zinvol in te vullen. Bij ons hoef je niet steeds opnieuw te bewijzen dat je langdurige zorg nodig hebt; de focus ligt op het creëren van een thuis waar jij je prettig voelt.

De doelgroepen

langdurig wonen bij Modus is er voor:

Wij hebben veel kennis en ervaring op deze gebieden en zetten die in om je zo goed mogelijk te begeleiden.

Bij Modus krijg je een plek waar je jezelf kunt zijn en de zorg ontvangt die je nodig hebt, zonder onnodige druk.

Financiering van Langdurig Wonen WLZ

Langdurig wonen wordt gefinancierd via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Dit biedt jou blijvende ondersteuning en zekerheid. Ons team helpt je graag bij het regelen van de financiering en het aanvragen van de juiste indicatie.

“Een thuis is meer dan een plek om te wonen; het is een plek waar je jezelf kunt zijn en de zorg krijgt die je verdient.”

Meer weten?

Heb je vragen over langdurig wonen WLZ of wil je weten of je in aanmerking komt? Neem vrijblijvend contact op met Modus. Samen bespreken we jouw situatie en zoeken we naar een passende oplossing. Bij Modus ben je altijd welkom.

Beschermd wonen

Bij Modus bieden we beschermd wonen aan mensen die tijdelijk of langdurig niet zelfstandig kunnen wonen. Hier creëren we een veilige, ondersteunende omgeving waar jij op jouw tempo kunt werken aan herstel, stabiliteit en persoonlijke groei.

Wat is beschermd wonen?

Beschermd wonen is een woonvorm waarin je een eigen plek hebt, maar ook de begeleiding en zorg ontvangt die je nodig hebt. Onze begeleiding is afgestemd op jouw situatie en doelen: of het nu gaat om dagelijkse structuur, emotionele ondersteuning of hulp bij praktische vaardigheden, wij bieden een combinatie van zelfstandigheid en betrokken zorg.

Onze aanpak

Onze aanpak is gebaseerd op jouw behoeften en mogelijkheden. Samen stellen we een plan op dat aansluit bij jouw situatie en toekomstperspectief. Met onze persoonlijke en professionele begeleiding creëren we een omgeving waarin jij je veilig voelt en de ruimte hebt om te groeien.

De doelgroepen

Dagbesteding

Dagbesteding bij Modus biedt een waardevolle invulling van de dag, afgestemd op jouw wensen, mogelijkheden en doelen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, structuur of persoonlijke ontwikkeling: bij ons vind je een plek waar jij centraal staat.

Wat is dagbesteding?

Dagbesteding bij Modus is meer dan een activiteit: het is een stap richting meer zelfvertrouwen, sociale contacten en een zinvolle dag invulling. Met professionele begeleiding creëren we een veilige omgeving waarin jij kunt ontdekken, leren en werken.

Dagbestedingsvormen

Ambulante zorg en nazorg

Ambulante zorg en/of nazorg bieden we aan voor mensen die na uitstroom of in combinatie met dagbesteding ondersteuning nodig hebben om hun leven op de rails te krijgen en/of te houden. Ons doel is duidelijk: samen werken aan het verminderen van problemen, het versterken van jouw eigen regie en een volwaardige plek in de maatschappij.

Wat is ambulante zorg en nazorg?

Modus biedt gespecialiseerde ambulante zorg aan de meest kwetsbare mensen. Volwassen cliënten met een dubbele diagnostiek. Cliënten waarbij een verslaving, een verstandelijke beperking, een psychiatrische stoornis of een Niet Aangeboren Hersenletsel de zelfredzaamheid belemmert. Vaak zijn het mensen die in eerdere hulpverlening zijn vastgelopen of zorg mijdend gedrag vertonen.

Bij nazorg ondersteunen we je (na uitstroom) om de volgende stap te zetten richting zelfstandigheid: wij staan naast je, niet boven je.

Onze aanpak

We stemmen de ambulante begeleiding af op wat jij nodig hebt. Je voert regelmatig gesprekken met jouw individuele begeleider, zodat we je kunnen ondersteunen en op tijd kunnen signaleren waar je behoefte aan en mate van ondersteuning zit. We brengen samen met jou meer structuur aan in je leven en helpen je om het gewone leven weer op te pakken.

Je staat er bij ons niet alleen voor. Samen met jou en je (professionele) netwerk gaan we aan de slag met maximaal drie doelen tegelijk. Behalen we die doelen? Dan gaan we kijken waar nog meer actie op nodig is. Als het anders loopt, stellen we je doelen bij.

We geloven dat het vergroten van de stabiliteit en zelfredzaamheid de kans op langdurig herstel vergroot.

Wat kun je verwachten?

De doelgroepen

Ambulante zorg en nazorg is er voor iedereen die behoefte heeft aan begeleiding in zijn of haar dagelijks leven. Het kan een aanvulling zijn op onze dagbesteding, maar ook een stap na uitstroom uit beschermd wonen. Deze vorm van zorg is geschikt voor mensen die:

Criteria en financiering

Criteria en financiering

Inclusie- en Exclusiecriteria

Inclusiecriteria:

Exclusiecriteria (contra-indicaties):

Financiering

Onze zorg kent diverse financieringsvormen:

De expertises
van Modus

De expertises van Modus

Modus werkt op een methodische wijze aan positieve gezondheid, acceptatie en herstel. Onze hulpverleners maken het verschil, maar gaan daarbij uit van de eigen kracht van de cliënt!

kwaliteit en zekerheid

We werken vanuit een holistische benadering en verliezen daarbij veiligheid, zorg op maat en
centraal staan niet uit het oog.

kennis en kunde

Ons team bestaat uit professionals met jarenlange ervaring in de zorg en begeleiding van mensen met complexe achtergronden.

ervaring en inzicht

Naast professionele kennis brengen we ook ervaringsdeskundigen in, die vanuit hun verleden cliënten kunnen begeleiden en motiveren.

Vragen? FAQ

Vragen? FAQ

Wat is Modus en wat doen jullie?

Modus biedt beschermd wonen, dagbesteding en ambulante zorg aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben om zelfstandig en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

We zijn er voor mensen met een afstand tot de maatschappij, zoals mensen met NAH, een beperking of psychische kwetsbaarheid, die begeleiding en ondersteuning zoeken.

Aanmelden kan via een verwijzing van een zorginstantie of direct contact met ons. Samen kijken we naar de mogelijkheden en passende begeleiding.

Wat houdt beschermd wonen bij Modus in?

Beschermd wonen biedt een veilige, begeleide woonomgeving waarin je werkt aan herstel, structuur en zelfredzaamheid, met hulp van ons professionele team.

Ja, ons doel is je voor te bereiden op meer zelfstandigheid. Nazorg en begeleiding ondersteunen je bij de overgang naar zelfstandig wonen.

Dit kan via PGB ZIN of PGB WMO. Wij helpen je graag bij het regelen van de juiste financiering voor jouw situatie.

Wat voor dagbesteding biedt Modus?

Modus biedt beschermd wonen, dagbesteding en ambulante zorg aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben om zelfstandig en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

Ambulante zorg is begeleiding aan huis of op locatie, gericht op dagelijkse structuur, sociale integratie en zelfstandig functioneren, afgestemd op jouw specifieke situatie.

Ja, dagbesteding en ambulante zorg vullen elkaar aan. We maken een persoonlijk plan dat beide ondersteunt om jouw doelen te bereiken.

Algemene vragen
over Modus

Beschermd
Wonen

Dagbesteding en
Ambulante Zorg1

Kom jij bij ons
op de koffie/thee?

Kom jij bij ons op de koffie/thee?

Onze locatie